5 grymma övningar för att träna magen

5 effektiva övningar för att träna magen

Har du tröttnat på vanliga sit-ups? Det har jag! Varför inte testa något nytt! Utmana både sneda och raka magmuskler. Den med bosuboll och kettlebell är en riktig fin källa till krampkänning! Jag personligen tycket det är skittråkigt att träna mage och brukar träna olika magövningar nästan varje pass. Ur progression eller träningssynpunkt så kanske det inte är den bästa metoden men detta upplägg funkar bäst för mig. Annars blir det lätt att jag hoppar över att träna magen. Och nej, du behöver inte träna magen varje dag. Tänk inte  så mycket på att träna magen platt då det är många faktorer som spelar in på en platt mage.

Vad är bästa träningen för mage?

Det beror helt och hållet på vad du är ute efter. Plattare mage, starkare core, magrutor och mycket mycket mer. Det finns många gymövningar för mage!

 

Träna magen (kolla YouTube video längre ner)

1. Around the world. Ta en viktskiva. Ha lätt anspänning i bålen. Kaasta upp vikten på ena sidan och bromsa på vägen ner på motsatt sida.
2. Bosubollcrunch med kettlebell. Ligg på en bosuboll. Håll en kettlebell I brösthöjd. Luta dig så långt bak som du kan. Tryck upp kettlebellen mot taket samtidigt som du gör en situps/crunch. 
3. Golfsving med vikt. Fäll i höften och luta dig framåt med överkroppen, sväng en viktskiva upp på sidan med raka armar och bromsa på vägen ner. 
4. Slam ball crunch. Ha höft och knäled i 90 grader. Lägg en slam boll (eller pilatesboll om övningen blir för tung) på smalbenen. För benen upp och ner mot golvet. Försök att hålla ländryggen i golvet hela tiden. 
5. Plankan med vikt. Stå på plankan i en armhävningsposition. Ha en lätt anspänning i bål och magmuskler. För en hantel från sida till sida. Försök att hålla höften så stilla du kan.
 

Har du fler frågor kring kost eller träning? Boka en tid för gratis konsultation!

Mer läsning

Vad är akut eller kronisk inflammation?

Vad är akut eller kronisk inflammation Är inflammation alltid något dåligt? Nej! Inflammation är i grunden en reaktion hos kroppen som syftar till att läka

Powerwalk passar alla!

Vad är powerwalk? Powerwalk är helt enkelt raska promenader som du oftast kan du göra överallt. Träna på lunchen, utomlands, på stranden, i skogen. Helt

5 enkla övningar för att träna nacken

5 enkla övningar för att träna nacken Behöver du redskap för att träna nackens muskulatur? Kanske, men det går faktiskt lika bra att träna med