Personlig träning

Evidensbaserad träning som fungerar
Sävedalen - Göteborg - Partille

PERSONLIG TRÄNING i GÖTEBORG

För en personlig tränare (PT) är det viktigt att ta hänsyn till vem man tränar. At ta hänsyn till klientens nuvarande fysiska och mentala hälsa, träningsbakgrund och framtida mål. Om du vill bygga muskler, förbättra din hälsa eller prestera bättre i din vardag, kan en PT hjälpa dig att nå dina mål genom att anpassa träningen efter dina individuella behov.

En bra PT är medveten om att varje klient är unik och lägger upp en personlig träningsplan som passar just dig och din livsstil. Träningen är anpassad efter var du är i livet just nu och vart du är på väg. Genom att anpassa träningen efter dina mål och behov kan du förbättra din hälsa och uppnå en mer hälsosam livsstil.

En PT har kunskapen och viljan att hjälpa dig att nå dina mål och få ett friskare liv. Med expertis kan du få den träningsguidning och motivation du behöver för att uppnå dina hälsomål och förbättra din livskvalitet.

PERSONLIG TRÄNING

Med vår långa erfarenhet av träning vet vi vad som ger resultat. Vi hjälper dig med att sätta upp hälsosamma, realistiska mål samt en konkret plan för hur du ska nå dit.

Tillsammans med din personliga tränare skräddarsys ditt träningsprogram, oavsett om du är på elitnivå eller motionär. Vi använder oss av idrottsvetenskap samt evidensbaserad träningslära för att optimera dina resultat både inom styrke och konditionsträning.

I våran PT-studio tränar du alltid ensam med din PT. Här är det ingen som granskar eller dömer din träning. Du slipper vänta på att det skall bli din tur att styrketräna,  använda hantlarna, köra benböj eller använda roddmaskinen. Och du: Det är aldrig för sent att börja träna för att bygga muskler. Även i åldrarna 50+ ser man fördelar med  styrketräning.

personlig traning partille e1672840476484
gym i sävedalen

PT-DUOTRÄNING

PT Duo är för er som vill träna med en fitnesscoach och vill göra det tillsammans.

Fördelarna med att träna med en personlig tränare tillsammans är enkla:

  •  Ni får mervärde för pengarna, peppar och engagerar varandra. Mer träningsglädje, passion och gemenskap!
  •  Kostnaden är lägre än en vanlig 1-on-1 PT-timme.
  •  Genom att ha både en personlig tränare och en vän som hjälper och pushar, blir träningen roligare och mer motiverande. 
  •  När du och din träningspartner bestämmer en tid tillsammans är det större sannolikhet att träningen faktiskt blir av.

Träna med PT

Hos Athletic Care är du och dina mål är i fokus. Ålder eller erfarenhet spelar ingen roll när du börjar hos oss.
Träning är för alla! Friskis och Svettis deluxe!

Träningsschema ingår vid köp av minst 10 PT-timmar.
aldrig tränat?
Alla är lite rädda för att prova något nytt. Man vill inte göra bort sig. Vi lär dig från grunden, tryggt och säkert och med förklaringar till varför vi gör som vi gör. Hos Athletic Care får du träning på dina villkor! 
Vad ingår?
Vid köp av 10 timmar eller mer: Konsultation, hälsoanalys, rådgivning,
2 inBody vägningar, samt enklare kostschema och träningsprogrammering. Evidensbaserade förklaringar gällande träning samt pepp och stöd!
träna i grupp?
Det är motiverande och roligt att träna tillsammans. Small group klasser, familjeträning, boot camp, företagsträning m.m. Du kan läsa mer om upplägg och priser på sidan om gruppträning.

Varför välja PT

Om du anlitar en PT är chansen större att du fortsätter träna regelbundet när motivationen tryter. Kontinuitet är nyckeln till framgång inom träning och hälsa! Vårat mål är att hjälpa alla klienter att skaffa positiva vanor för livet. 
Varför PT-studio?
Hit kommer du som du är, du har hela gymet för dig själv och en PT som lär dig rätt teknik och som hjälper dig att nå resultat och mål. Du får till och med bestämma vilken musik du skall lyssna på!

Vanliga frågor - kost och träning

Ja! Människor i alla åldrar. Du kanske inte tränat regelbundet, gått på gruppass som inte ger dom resultat du vill ha eller gått på gym utan att nå målen du är ute efter.

Med en personlig tränare får du hjälp att planera och optimera din träning, vare sig det gäller att bli starkare eller gå ner i vikt. Personlig träning online kommer snart.

Att träna en muskelgrupp 2-3 gånger per vecka ger större muskeltillväxt jämfört med om du tränar 1 gång per vecka. Även om den totala volymen är densamma. Så vill du bygga en större och starkare rumpa bör du avsätta  2-3 pass i veckan åt den muskelgruppen. Vi tycker däremot att man skall träna hela kroppen och inte bara en muskelgrupp.

Det beror på hur många pt-timmar du köper. 10 timmar kostar 6995kr. Vid köp av bara en timme tillkommer kostnad ifall du villl ha träningsschema och kostschema. Det går bra att nyttja ditt friskvårdsbidrag.

Att regelbundet träna och röra på sig stärker musklerna, som i sin tur skyddar skelett och leder. Träning ökar din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Rörelse påverkar också din vikt, blodfetter, blodtryck och blodsocker åt rätt håll.

Funktionell träning kan vara träning som hjälper dig i din vardag eller idrottade. Vi tittar på vad som är funktionellt för dig i din vardag eller t.ex idrott och lägger upp ditt träningsprogram efter det. Om du tänker på crossfit som funktionell träning så hänvisar vi gärna till bra crossfit-boxar.

Ja. Läs mer under fliken “gruppträning“.

Nästan alla som någon gång har tränat på gym är lite rädda för att prova något nytt. Man vill inte göra bort sig. Det kanske är den där nya benmaskinen som du inte vågar testa eller att du skulle vilja lära dig att göra burpees eller marklyft men du vet inte hur man gör så du hoppar helt enkelt över det och fortsätter i gamla spår. Marklyft är en fantastiskt bra övning för nästan hela kroppen och självklart hjälper vi dig med det!

 

Idag är det bara jag,Kenneth Wilhelmsen som jobbar här.  Lic.Personlig Tränare och Kostrådgivare. Dipl.Medicinsk Massageterapeut. Certifierad massör. Fystränare. Dipl.Laserterapeut. Manuell terapeut. Instruktör inom flera idrotter.

Ja. Boka tid för en konsultation så ser vi över era behov angående kosten eller kostschema. Läs mer under fliken “kostrådgivning”.

Vi tror stenhårt på att träning, bra sömn, mindre stress samt en aktiv vardag och bra kosthållning är hälsosamt. All forskning pekar dit. 

Athletic Cares gym/PT-studio ligger på Tillfällavägen 15 i Sävedalen. Bara ett stenkast från Nordic Wellnes och STC i Sävedalen. 10 minuter med bil från centrala Göteborg och bara några minuter bort från Partille centrum. Gratis parkering utanför dörren.

Du ska inte träna om du har en infektion i kroppen. T.ex förkylning eller halsont. Det är också viktigt att inte träna när man har feber.

Att väga sig på en InBody-våg ger dig snabb och pålitlig information om din kropp och dess sammansättning. Du mäter muskel- och fettmassa, får information om muskelbalansen, differensen mellan sidorna och mängden visceralt fett. Även hur mycket vatten samt benmassa du har i kroppen. Mer info hittar du på vår sida om “kroppsmätning“.

I ett kommersiellt gym som t.ex STC eller Nordic Wellness känner många sig obekväma. Jobbigt att vänta på utrustning, man känner sig osäker och obekväm på hur man använder maskinerna, skivstången eller helt enkelt irriterande att lyssna på allt grymtande och dålig musik. I en PT-studio tränar du ensam med din PT. Personlig träning i privat miljö. Och du får såklart välja musiken själv!

TRÄNA HÅRT

Och träna målmedvetet så kommer resultaten.

TRÄNING GÖR DIG GLAD

Träning är roligt, bra för hälsan och utvecklande!

HA LÅNGSIKTIGA MÅL

Med små delmål når vi resultat.

KÖP PT-PAKET

Vi uppdaterar oss ständigt med evidensbaserade utbildningar inom kost och träning för att ligga främst inom dessa områden.