Massage, Idrottsmassage, Personlig Träning

Personlig träning - sävedalen Göteborg

Evidensbaserad träning som fungerar

PERSONLIG TRÄNING - GÖTEBORG SÄVEDALEN

För en personlig tränare (PT) är det viktigt att ta hänsyn till vem man tränar. At ta hänsyn till klientens nuvarande fysiska och mentala hälsa, träningsbakgrund och framtida mål. Om du vill bygga muskler, förbättra din hälsa eller prestera bättre i din vardag, kan en PT hjälpa dig att nå dina mål genom att anpassa träningen efter dina individuella behov.

En bra PT är medveten om att varje klient är unik och lägger upp en personlig träningsplan som passar just dig och din livsstil. Träningen är anpassad efter var du är i livet just nu och vart du är på väg. Genom att anpassa träningen efter dina mål och behov kan du förbättra din hälsa och uppnå en mer hälsosam livsstil.

En Personlig Tränare har kunskapen och viljan att hjälpa dig nå ett friskare och sundare liv. Med expertis kan du få den träningsguidning och motivation du behöver för att uppnå dina hälsomål och förbättra din livskvalitet.

PERSONLIG TRÄNING

Med vår långa erfarenhet av träning vet vi vad som ger resultat. Vi hjälper dig med att sätta upp hälsosamma, realistiska mål samt en konkret plan för hur du når dit.

Tillsammans med din personliga tränare försöker vi optimera ditt träningsprogram, oavsett om du är på elitnivå eller motionär. Vi använder oss av idrottsvetenskap samt evidensbaserad träningslära för att optimera dina resultat både inom styrketräning, fysträning eller konditionsträning.

I våran PT-studio tränar du alltid ensam med din PT. Här är det ingen som granskar eller dömer dig. Du slipper vänta på att det skall bli din tur att använda hantlarna, köra benböj eller använda roddmaskinen. Och du: Det är aldrig för sent att börja träna för att bygga muskler. Även i åldrarna 50+ ser man fördelar med  styrketräning.

personlig tränare göteborg
gym i sävedalen

PT-DUOTRÄNING

PT Duo är för er som vill träna med en fitnesscoach och vill göra det tillsammans.

Fördelarna med att träna med en personlig tränare tillsammans är enkla:

  •  Ni får mervärde för pengarna, peppar och engagerar varandra. Mer träningsglädje, passion och gemenskap!
  •  Kostnaden är lägre än en vanlig 1-on-1 PT-timme.
  •  Genom att ha både en personlig tränare och en vän som hjälper och pushar, blir träningen roligare och mer motiverande. 
  •  När du och din träningspartner bestämmer en tid tillsammans är det större sannolikhet att träningen faktiskt blir av.

Träna med PT

Hos Athletic Care är du och dina mål är i fokus. Ålder eller erfarenhet spelar ingen roll när du börjar hos oss.
Träning är för alla! Friskis och Svettis deluxe!

Träningsschema ingår vid köp av minst 10 PT-timmar.
aldrig tränat?
Alla är lite rädda för att prova något nytt. Man vill inte göra bort sig. Vi lär dig från grunden, tryggt och säkert och med förklaringar till varför vi gör som vi gör. Hos Athletic Care får du träning på dina villkor! 
Vad ingår?
Vid köp av 10 timmar eller mer: Konsultation, hälsoanalys, rådgivning,
2 inBody vägningar, samt enklare kostschema och träningsprogrammering. Evidensbaserade förklaringar gällande träning samt pepp och stöd!
träna i grupp?
Det är motiverande och roligt att träna tillsammans. Small group klasser, familjeträning, boot camp, företagsträning m.m. Du kan läsa mer om upplägg och priser på sidan om gruppträning.

Varför välja PT

Om du anlitar en PT är chansen större att du fortsätter träna regelbundet när motivationen tryter.
Kontinuitet är nyckeln till framgång inom träning och hälsa! Vårat mål är att hjälpa alla klienter att skaffa positiva vanor för livet. 
Varför PT-studio?
Hit kommer du som du är, du har hela gymet för dig själv och en PT som lär dig rätt teknik och som hjälper dig att nå resultat och mål. Du får till och med bestämma vilken musik du skall lyssna på!

Vanliga frågor - kost och träning - PT Göteborg

Är träning något som passar alla? Absolut! Oavsett ålder kan människor dra nytta av träning. Kanske har du inte tidigare tränat regelbundet, deltagit i gruppträningspass som inte har gett önskade resultat eller försökt på gymmet utan att nå dina mål.

En personlig tränare kan vara den lösning du behöver för att optimera din träning, oavsett om du strävar efter att bli starkare eller gå ner i vikt. Inom kort kommer vi även att erbjuda personlig träning online, så att du kan få professionell vägledning var du än befinner dig.

Drömmer du om en rundare och starkare rumpa? Forskning visar att att träna samma muskelgrupp 2-3 gånger i veckan kan öka muskeltillväxten betydligt jämfört med endast 1 pass per vecka, även om den totala träningsvolymen är densamma. För att uppnå önskade resultat för din rumpa rekommenderas därför att ägna 2-3 träningspass i veckan åt denna muskelgrupp.

Samtidigt är det viktigt att inte glömma bort helheten. Vi betonar vikten av att träna hela kroppen för att uppnå balans och funktionell styrka. Trots fokus på rumpträning bör du integrera träning för alla kroppens muskelgrupper för en hållbar och heltäckande träningsrutin.

Det beror på hur många pt-timmar du köper. 10 timmar kostar 6995kr. Vid köp av bara en timme tillkommer kostnad ifall du villl ha träningsschema och kostschema. Det går bra att nyttja ditt friskvårdsbidrag för PT-timmar.

Regelbunden träning och fysisk aktivitet spelar en avgörande roll när det gäller att stärka muskulaturen, vilket i sin tur ger ett effektivt skydd för både skelett och leder. Genom träning förbättras din rörlighet och balans avsevärt, vilket i förlängningen minskar risken för olycksfall och frakturer. Fysisk aktivitet har även en positiv inverkan på faktorer såsom kroppsvikt, blodfetter, blodtryck och blodsockernivåer, vilket är avgörande för din övergripande hälsa.

Funktionell träning utgör en typ av träning som syftar till att förbättra din vardag eller idrottsliga prestationer. Vi analyserar och anpassar din träning efter de funktioner som är relevanta för dig i din vardag eller specifika idrottsgren. Om du överväger funktionell träning i likhet med crossfit, så rekommenderar vi gärna välrenommerade crossfit-boxar som kan tillhandahålla den bästa träningen i detta avseende.

Ja. Läs mer under fliken “gruppträning“.

Nästan alla som någon gång har tränat på gym är lite rädda för att prova något nytt. Man vill inte göra bort sig. Det kanske är den där nya benmaskinen som du inte vågar testa eller att du skulle vilja lära dig att göra burpees eller marklyft men du vet inte hur man gör så du hoppar helt enkelt över det och fortsätter i gamla spår. Marklyft är en fantastiskt bra övning för nästan hela kroppen och självklart hjälper vi dig med det!

 

Idag är det bara jag,Kenneth Wilhelmsen som jobbar här.  Lic.Personlig Tränare och Kostrådgivare. Dipl.Medicinsk Massageterapeut. Certifierad massör. Fystränare. Dipl.Laserterapeut. Manuell terapeut. Instruktör inom flera idrotter.

Ja. Boka tid för en konsultation så ser vi över era behov angående kosten eller kostschema. Läs mer under fliken “kostrådgivning”.

Vi tror stenhårt på att träning, bra sömn, mindre stress samt en aktiv vardag och bra kosthållning är hälsosamt. All forskning pekar dit. 

Athletic Cares gym/PT-studio ligger på Tillfällavägen 15 i Sävedalen. Bara ett stenkast från Nordic Wellnes och STC i Sävedalen. 10 minuter med bil från centrala Göteborg och bara några minuter bort från Partille centrum. Gratis parkering utanför dörren.

Optimal träning handlar inte bara om att veta när man bör träna, utan också när man bör avstå. Det finns tillfällen när träning kan vara olämplig för din kropp. Att undvika träning är rekommenderat i följande fall:

  1. Vid pågående infektion: Om du lider av en infektion som t.ex. förkylning, halsont eller influensa, är det klokt att ge din kropp tid att återhämta sig. Träning kan belasta immunsystemet ytterligare och förlänga återhämtningstiden.

  2. Feber: Om du har feber är det viktigt att låta kroppen vila och återhämta sig. Träning när du har feber kan öka risken för uttorkning och andra komplikationer.

  3. Allvarliga skador: Om du har en allvarlig skada som kan förvärras genom träning, är det bäst att avstå tills skadan har läkt ordentligt och du har fått grönt ljus från en läkare eller fysioterapeut.

  4. Efter vissa medicinska procedurer: Efter vissa medicinska ingrepp eller procedurer kan det vara nödvändigt att avstå från träning under en viss period. Detta bör du diskutera med din läkare.

  5. Kraftig utmattning: Om du känner dig extremt trött eller utmattad, kan det vara kroppens sätt att signalera att den behöver vila. Att träna hårt i detta tillstånd kan öka risken för skador och påverka din träningsprestation negativt.

Kom ihåg att kroppens behov varierar från person till person, så det är viktigt att lyssna på din egen kropp och rådfråga en läkare eller kvalificerad tränare om du är osäker på om du bör träna eller inte.

Att väga sig på en InBody-våg ger dig snabb och pålitlig information om din kropp och dess sammansättning. Du mäter muskel- och fettmassa, får information om muskelbalansen, differensen mellan sidorna och mängden visceralt fett. Även hur mycket vatten samt benmassa du har i kroppen. Mer info hittar du på vår sida om “kroppsmätning“.

I ett kommersiellt gym som t.ex STC eller Nordic Wellness känner många sig obekväma. Jobbigt att vänta på utrustning, man känner sig osäker och obekväm på hur man använder maskinerna, skivstången eller helt enkelt irriterande att lyssna på allt grymtande och dålig musik. I en PT-studio tränar du ensam med din PT. Personlig träning i privat miljö. Och du får såklart välja musiken själv!

TRÄNA HÅRT

Och träna målmedvetet så kommer resultaten.

TRÄNING GÖR DIG GLAD

Träning är roligt, bra för hälsan och utvecklande!

HA LÅNGSIKTIGA MÅL

Med små delmål når vi resultat.

KÖP PT-PAKET

Vi uppdaterar oss ständigt med evidensbaserade utbildningar inom kost och träning för att ligga främst inom dessa områden. Boka din PT i Göteborg hos oss.