skillnad klassiska massage och massageterapi/idrottsmassage

Vad är skillnaden mellan klassisk massage och massageterapi

När det kommer till att ta hand om våra kroppar och främja välbefinnande, är massage en av dom populäraste metoderna. Men vad är egentligen skillnaden mellan en klassisk massage och massageterapi/idtottsmassage?

Klassisk massage, även känd som Swedish massage i vissa delar av världen, är den typ av massage vi oftast tänker på när vi längtar efter en stunds avslappning och lindring från vardagens påfrestningar. Vi vill skapa en lugn, fridfull och stressfri stund, där musklerna behandlas genom att gnidas, knådas och bearbetas. Den fysiska effekten av denna massage är frisättningen av oxytocin, även kallat “må-bra-hormonet”, vilket ger en känsla av tillfredsställelse och lugn.


VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN KLASSISK MASSAGE OCH MASSAGETERAPI?

Att lära sig att utföra en klassisk massage är inte särskilt komplicerat och kräver vanligtvis bara några veckors utbildning. Även om massören inte är expert, kan denne ändå ge en skön och avkopplande upplevelse som frigör “må bra” hormon och ökar välbefinnandet.

Å andra sidan kräver massageterapi en djupare förståelse av kroppens anatomi och fysiologi. Massageterapeuter behandlar ofta specifika skador eller medicinska tillstånd och måste därför ha kunskap om hur muskler, leder, skelett och nervbanor samverkar. De måste kunna utföra en noggrann undersökning för att bedöma vilken behandling som är mest lämplig – kanske är det inte ens massage som behövs utan snarare träning eller andra former av terapi eller sjukvård.

Hos oss på Athletic Care erbjuder vi både klassisk massage och massageterapi utförd av kvalificerade terapeuter. Kenneth Wilhelmsen har genomgått omfattande utbildningar och är certifierad för att kunna erbjuda effektiva behandlingar som passar dina behov.

Oavsett om du behöver en avkopplande stund för att lindra vardagens stress eller en terapeutisk behandling för att hantera specifika hälsoproblem, är du välkommen att boka en tid hos oss på Athletic Care i Sävedalen. Besök vår hemsida för att boka din behandling. Vi ser fram emot att hjälpa dig mot en bättre hälsa!