Massage, Idrottsmassage, Personlig Träning

Kostrådgivning

Att äta nyttig och bra mat behöver inte vara svårt!

EVIDENSBASERAD KOSTRÅDGIVNING

Letar du efter kostrådgivning i Göteborg? Har du svårt att hitta en bra och balanserad kost som passar dig?

Med en kostrådgivare får du professionella råd och verktyg kring mat, vikt och hur maten påverkar din fysiska och psykiska hälsa.  Du får individuellt anpassade råd efter ditt behov, livsstil och mål.

Din energinivå under dagen, hur du mår, dina träningsresultat och hur du kan leva dig sjuk eller frisk påverkas av dina matvanor. 

Vad du äter har stor påverkan på din hälsa både på kort och lång sikt.

HÅLLBAR VIKTNERGÅNG

Paleokost, LCHF, 5:2, 16:8 eller Atkins. Idag finns det nästan fler dieter än det finns näringsämnen och hela tiden presenteras fantastiska succédieter i kvällstidningar och sociala medier. Gemensamt för de flesta är erbjudandet om en SNABB viktnedgång på kort tid, gärna genom strikta pulverdieter eller matrestriktioner. 

Dessa fungerar bra en kort period men när succén har lagt sig ebbar de effekterna från restriktionerna ut och du går ofta lika snabbt upp i vikt igen. Att äta bra mat är inte svårt.

evidensbaserad kostrådgivning
kostrådgivning - kostschema

HÄLSOSAM KOSTHÅLLNING

För att uppnå en hälsosam livsstil är det viktigt att hitta en vettig balans. Bra mat, sömn, motion, mindre stress är några viktiga pusselbitar. 

Vårat mål med kostrådgivning är inte att hjälpa till med en quick-fix eller snabb viktnedgång via en succédiet vi har sett på Instagram, utan vi vill förmedla en större kunskap om hälsosam mat, inspirera till att leva ett mer balanserat liv och hjälpa dig att förstå att det är ok att ta en godisbit då och då.

Att ha en bra kosthållning inom träning och idrott är också viktigt. En maratonlöpare vill inte få i sig för lite mat.

VAD KAN JAG ÄTA?

Nästan all mat är bra mat, men vissa saker bör du inte äta för mycket av. Det är helt okej att dricka läsk, äta godis, ta ett glas vin eller äta lite chips ibland. Men äter och dricker du detta varje dag får du i dig mycket onödig energi och dåligt med näringsämnen.

Alla behöver få i sig energi och näring, men olika personer behöva äta olika mycket. Om du tränar mycket eller har ett fysiskt och aktivt arbete, behöver du äta mer än någon som mest sitter stilla.

Tallriksmodellen från livsmedelsverket är ett utmärkt verktyg att använda.

grönsaker
Evidensbaserat
Vi jobbar efter den forskning på kost som är vetenskaplig och evidensbaserat, och grundar våra rekommendationer gällande mat på det. Inte efter någon random hälsoguru på Instagram med 50.000 följare som tycker att du skall leva på sellerijuice. Det är inte hållbart!
Rekommendationer
De nordiska näringsrekommendationerna har en vetenskaplig förankring som ger ett gott stöd för hur man bör äta hälsosamt. Dessa rekommendationer leder till ett hälsosamt liv med mindre risk för bland annat övervikt och fetma men även andra sjukdomar.

Vill du veta mer?

Kontakta oss