kostrådgivning - kostschema

Kostrådgivning – Kostschema

Kostrådgivning – kostschema

Ett personligt kostschema anpassat för dig, din kropp med maten du gillar att äta gör det lättare att behålla motivationen t.ex när du vill gå ner i vikt.

Vad innebär kostrådgivning?

Ett personligt framtaget kostprogram för dig, vare sig det är viktnergång eller viktuppgång är baserat på din kroppslängd, kroppsvikt, kön, mat du inte gillar, mat som du vill äta, hur ofta du äter, matallergier, vill du använda dig av kosttillskott osv. En kostrådgivare hjälper dig med detta och sammanställer att du får i dig all den näring och energi du behöver för att nå dina mål.

Vad menas med ett skräddarsytt kostschema? Efter en kostnadsfri konsultation där vi kollar på dina mål med maten, vare sig det är viktuppgång, viktnergång, viktstabil eller att du får i dig rätt sorts näring, så använder vi detta som underlag när vi tar fram ditt personliga program. Ditt kostprogram blir anpassat efter dina matpreferenser. Det skall fortfarande vara kul att äta!

Bäst diet för att gå ner i vikt?

Atkinsdiet, paleo, LCHF, GI, 5:2, 16:8 eller periodisk fasta? Vilken diet aftonbladet, jag eller din kompis gillar eller tycker är bäst bryr vi inte oss om. Du bestämmer!

Ditt program skall vara baserat på nyttig och hälsosam mat som DU gillar. Veganskt, vegetarisk eller köttbaserad kost. Du bestämmer! Du kanske föredrar fem måltider per dag eller bara tre. Du kanske inte vill äta frukost, eller har tid med mellanmål på jobbet. Rådgivningen skall vara anpassad efter dig.

Kostprogrammen är inte framtagna på nån diet som vi föredrar eller tycker är den bästa, utan på den kosthållning som du gillar, mår bra av och som hjälper dig att nå dina mål vare sig det gäller träning eller om du vill tappa kilon.

Din rådgivare räknar ut rätt antal kalorier som du behöver få i dig. Protein, fett, kolhydrater och vitaminer och mineraler. Schemat kan komma att ändras efter behov, t.ex beroende på hur mycket du har gått ner i vikt, inte gått ner alls eller liknande.

Finns det färdiga recept?

I programmet finns förslag på olika måltider. Och i dom flesta fall finns även enklare recept för att underlätta för dig. Du får en lista på vilka råvaror som måltiderna innehåller samt beräkningar på hur mycket fett, protein och kolhydrater som målet innehåller. Skulle du inte gilla kyckling så går det bra att byta ut den mot en liknande proteinkälla.

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och dietist?

Leg. Dietist är en skyddad titel som visar att man gått en mångårig universitetsutbildning inom Klinisk Nutrition med tillhörande praktik på sjukhus. Dietister behandlar enligt vetenskapliga rön och du som patient kan känna dig trygg med att du får den vård eller hjälp som just du ska ha. Förhoppningsvis arbetar din kostrådgivare också efter vetenskapliga rön och fakta. Var noga med att kolla upp detta när du söker efter hjälp med din kost!

Att få råd om kosten fungerar och oftast efter några veckor så har du koll på vad och hur mycket just DU behöver äta får att må bra! 

Boka en gratis konsultation hos Athletic Care i Sävedalen. Athletic Care finns på Tillfällavägen 15, i Sävedalen. 10 minuter med bil från centralstationen i Göteborg. 

BOKA TID

ATHLETIC CARE

 

kostrådgivning - kostschema