Massage, Idrottsmassage, Personlig Träning

PERSONLIG TRÄNING & MASSAGE GÖTEBORG

Bli den bästa versionen av dig själv på Sävedalens personligaste gym
och massageklinik

Boka massage & Personlig träning online

01

Främja & Kropp och hälsa

Ryggvärk, huvudvärk eller allmän smärta någonstans i kroppen? Känner du dig trött eller saknar energi? Hos oss på Athletic Care fokuserar vi på att främja kropp och hälsa genom personlig träning, kostrådgivning, medicinsk massage samt svensk massage.

02

Behandling & träningsplan

Med en noggrann analys och genom att du beskriver dina besvär, skapar vi en behandlings- eller träningsplan som tar hänsyn till dina önskemål och behov. Vi jobbar också med rehabiliteringsträning för olika smärttillstånd, med målet att hjälpa dig som klient att bli smärtfri.

03

Bättre hälsa & välbefinnande

Athletic Cares mål är att erbjuda den bästa behandlingen samt individuella träningsprogram. Vi vill hjälpa dig som klient att nå dina önskade resultat. Athletic Cares massageklinik & PT-studio ligger endast 10 minuter med bil från centrala Göteborg.

otränad - Ryggvärk - Dålig hållning - Högt blodtryck
HeartCreated with Sketch.
Bättre Hälsa

Vill du gå ner i vikt, förbättra ditt välmående eller stabilisera ditt blodtryck? Tillsammans fokuserar vi på träning, sömn, kost, återhämtning och livsstilsförändringar för att förbättra din fysik och livskvalitet. Personlig träning och kostrådgivning fungerar!

3Created with Sketch.
Bli Starkare

Upptäck fördelarna med en Personlig Tränare som stödjer dig hela vägen. Med kontinuerlig motivation och vägledning, kommer du att träna och äta rätt för att uppnå dina önskade resultat! Välkommen på personlig träning i Sävedalen!

1Created with Sketch.
PT-Studio & gym

Hos oss tränar du alltid ensam i gymet tillsammans med din PT. På vårt gym har du alltid tillgång till lediga vikter och maskiner, och det bästa av allt är att du inte blir störd av andra under din träning! Vill du hellre träna hemma? Kontakta oss för träningsprogram.

Läs mer om massage Göteborg

Idrottsmassage, en djupgående massageterapiform, utgör en form av manuell behandling som potentiellt kan lindra och påskynda återhämtning från kroppsliga besvär. Det är även ett utmärkt komplement till din träningsrutin eller rehabilitering. Genom att rikta in sig på specifika områden med ökat tryck och precision, kan idrottsmassage erbjuda lindring från ryggvärk, huvudvärk samt muskelspänningar.

Ryggvärk, huvudvärk, stelhet, spända muskler eller nedsatt rörlighet är det vanligaste. Att bli masserad är också ett utmärkt komplement till din egen friskvård! Vi anpassar massagebehandlingen efter dina besvär.

Det finns många olika typer av massage och den bästa typen av massage beror på dina individuella behov och preferenser. Här är några vanliga typer av massage och vad de kan hjälpa dig med:

  1. Svensk massage – en mjuk massage som kan hjälpa till att minska stress, förbättra cirkulationen och lindra smärta.

  2. Djupvävnadsmassage/Idrottsmassage/sportmassage – en massage som använder mer tryck för att nå djupt ner i dina muskler och bindväv. Kan hjälpa till att lindra kronisk smärta och stelhet.

  3. Triggerpunktsmassage – en massage som fokuserar på specifika punkter i musklerna som kan orsaka muskelvärk och kan hjälpa till att lindra smärta samt förbättra din rörlighet.

  4. Myofascial release – en massage som fokuserar på att lösa upp spänningar i bindväv som omger musklerna och kan hjälpa till att lindra smärta och öka rörligheten.

  5. Thai massage – en massage som använder akrobatiska rörelser och stretching för att förbättra rörligheten och lindra spänningar.

Det är bäst att prata med en licensierad och certifierad massör eller om vilken typ av massage som kan vara lämplig för dig och dina behov.

Massageprodukter såsom en massagepistol eller massagekudde kav vara ett bra hjälpredskap när du är stel eller har ont, men man kan få svårt att komma djupt ner i musklerna eller hitta “triggerpunkter” som smärtar. Det kan också vara svårt att komma åt musklerna i nacken eller ryggen med en massagepistol.

En massage i Göteborg bokar du enkelt online. Klicka på “Boka tid” knappen högst upp på sidan för att säkra din behandling. Athletic Cares klinik är bekvämt belägen på Tillfällavägen 15 i Sävedalen, placerad mellan Göteborg och Partille. Vi erbjuder även gratis parkering precis utanför kliniken, så att din upplevelse blir både bekväm och smidig.

Det finns inget specifikt antal gånger per vecka eller månad som är lämpligt för massage eftersom det beror på dina individuella behov och hälsotillstånd. Generellt sett kan en person få massage så ofta som de känner behov av det, så länge det inte orsakar någon skada eller obehag.

För vissa personer kan det vara lämpligt att få regelbunden massage för att hantera kronisk smärta eller andra hälsoproblem. Andra kan välja att få massage för avkoppling eller stresshantering och kanske går en eller två gånger i månaden. Det är viktigt att du pratar med en certifierad massör om dina behov och hur ofta du bör få massage.

Klassisk Svensk massage verkar avslappnande både på kropp och knopp, frigör endorfiner och tar dig ner i varv. Med lugna glidningar, knådningar, friktioner och tryck löser din massör upp spänningar och ger din kropp möjlighet till avslappning och återhämtning. 

Regelbundna behandlingar håller trötthet och smärta borta. Du känner dig rörligare, lugnare och smidigare. Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen i kroppen, samt att ditt “ta det lugnt” hormon frisätts och halten av stresshormoner minskar.

Behandlingen har en stärkande effekt på immunförsvaret, lugnar nervsystemet, motverkar spänningar vid smärta samt ökar din koncentrationsförmåga.

Medicinsk laser är en risk- och smärtfri behandlingsmetod för att behandla smärta, inflammationer, problem i muskler, senor och leder. Laser används för att stimulera kroppens naturliga läkningsprocesser att läka själv.

Till skillnad från andra behandlingsmetoder kan laserbehandling oftast utföras på akuta skador som inflammationer, blödningar, sår eller svullnader. Laser är ett utmärkt komplement till övrig behandling eller akuta/kroniska besvär som stukningar och plågsamma inflammationer. 

Laserterapi har visat sig vara effektivt på kronisk migrän eller huvudvärk. Man kan även behandla akupunkturpunkter med laser.

Presentkort för massage som passar dig eller personlig träning finns att köpa online på “Bokadirekt” sidan.

Företagsmassage eller företagsträning kan fås på eran arbetsplats eller hos oss på Athletic Care! Avdragsgillt för företag. Kontakta oss för offert!

Vårt mål med träning är att hjälpa er att utvecklas samtidigt som ni har roligt!

Många människor upplever svårigheter med att träna på rätt sätt, särskilt i en alltmer hektisk vardag. Hos Athletic Care erbjuder vi träningsprogram som säkerställer din framsteg. Tillsammans med din personliga tränare kommer du att nå din träningspotential och ha tid över att njuta av familjelivet utan oro för träningsutvecklingen.

Oavsett om du föredrar hemmaträning med kroppsvikt eller enklare träningsredskap, så kan vi anpassa ett träningsprogram som passar just dig och dina behov. Våra professionella tjänster och stöd hjälper dig att effektivt och hållbart nå dina träningsmål. Låt oss hjälpa dig på din träningsresa!

Ont i kroppen eller muskelvärk?

Idrottsmassage massageterapi
LaserBEHANDLING

Massage Sävedalen - Partille

Vi är anslutna och tar emot friskvårdsbidrag från ePassi