Sävedalen - Partille - Göteborg

Laserbehandling

Läkande laserterapi

Medicinsk laser

Bästa behandling mot inflammationer? Ljuset från en laser hjälper dig att snabbare bli smärtfri vid en mängd besvär som tex. artros, migrän, inflammation i muskler, leder eller senor. Blödningar och svullnader kan kraftigt reduceras med laser. 

Har du muskel, ledvärk eller kanske idrottsskador som inte vill ge med sig? Läkningstiden kan kraftigt förkortas vid dessa besvär med laserterapi. Medicinsk laser är oftast helt smärtfri och upplevs både behagligt och avslappnande.

Artros

Smärta vid artros kan komma att lindras med laserbehandling. Brittiska forskare har upptäckt att lågenergilaser (LLLT) kan minska smärtan hos personer som lider av artros.

Laserbehandling artros – Länk

Du bokar din laserbehandling hos Athletic Care i Sävedalen. Kliniken ligger mitt mellan Göteborg och Partille. Parkeringsplats finns utanför kliniken.


Laserbehandling hur ofta?

Detta är väldigt individuellt och helt beroende på vad som ska behandlas. Vid akuta symptom rekommenderas 3-5 täta behandlingar uppföljd av en utvärdering. För kroniska besvär behövs oftast fler behandlingar.

Behandlingstillfällena brukar vara tätare till en början med allt från varannan till var fjärde dag. När läkningsprocessen kommit igång är det vanligtvis längre perioder mellan varje laserbehandling.

En behandlingsperiod kan variera mellan några enstaka behandlingar under en kortare period, till flertalet behandlingar under en längre tid. Detta varierar beroende på hur väl behandlingen mottages av kroppen, vilken typ av problem som skall behandlas samt hur länge du som söker har haft ont.

Vid migrän har det visat sig att efter en behandling kan patienten vara smärtfri i upp till två till fyra veckor.

Kan laser orsaka cancer? Nej!

Vad är
terapeutisk laser?

laserbehandling

En terapeutisk lasers biologiska effekt bygger på att laserns ljus är välordnat och rent. Ljuset från en MPHI-laser ger upphov till snabbare läkande reaktioner i kroppens celler. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning tack vare laserljuset!  Flera exempel på effekter vid laserterapi är smärtlindring, minskad inflammation och svullnad, snabbare läkning och bättre blodcirkulation.

Enkelt förklarat kan en terapeutisk laser beskrivas som en ljuskälla som producerar synligt eller osynligt, väldigt välordnat (koherent) ljus. Det terapeutiska laserljuset har en enda våglängd med långa sammanhängande ljusvågor. Att ljuset är just välordnad är en av anledningarna till att det kan nå in i kroppens vävnad och påverka kroppens celler. 

Laserljuset skiljer sig från det ljus vi vanligtvis upplever i vår vardag.  Som t.ex ljuset från en glödlampa. Glödlampan har många blandade våglängder, både korta och långa. Detta gör att glödampans ljus är osammanhängande och den kan därför inte användas i medicinskt syfte.

Medicinsk laserterapi har visat sig svara bra på t.ex huvudvärk eller kronisk migrän. Laserbehandling är också smärtfritt vid behandling av akupunkturpunkter.

Välkommen på behandling i Göteborg – Sävedalen – Partille.

 

Smärta och värk

Vad kan behandlas?
Huvud - Nacke

*Käkledssmärta
*Nackvärk - Nacksmärta
*Diskbråck med nervsmärta
*Whiplash
*Artros nacke
Migrän

Rygg

*Långvarig ryggvärk
*diskbråck
*Artros
*Spinal stenos
*Muskelinflammationer

Axel - Armbåge

*Bursit - Impingment
*Frozen shoulder
*Tendopati rotatorcuff
*Golfarmbåge
*Tennsiarmbåge
*Bicepstendinit/bursit

Höft

*Trokanterit
*ljumskbesvär
*Tendinoser
*Artros
*Inflammation

Knä

*Löparknä
*Hopparknä
*Artros
*Ligamentskador
*Meniskbesvär

Underben - Fot

*Hälsenebesvär
*Plantar faschiit
*Bemnhinneinflammation
*Muskelbristningar
*Artros
*Gubbvad