Idrottsmassage - Sportmassage

Massageterapi

Sävedalen - Partille - Göteborg

Massageterapi idrottsmassage

Massageterapi, idrottsmassage (sportmassage) eller annan manuell behandling riktar sig till dig med mer specifik smärta eller långvariga besvär i kroppen.

Vid tex. spänningshuvudvärk, ryggvärk, ryggskott eller om du har ont i nacken då kan massagebehandlingar vara till stor hjälp för att minska smärtan.

Medicinsk massage är också effektivt vid stela muskler och triggerpunkter.

Stillasittande som t.ex monotomt kontorsarbete kan ge upphov till smärta och värk i muskler. Denna typ av tillstånd blir ofta mycket bättre med massage i kombination med träning och rörelse.

massageterapi
massage Göteborg

Medicinsk Massage i Sävedalen - partille - Göteborg

Nedsatt rörlighet? Låsning i bröstrygg?

Prova massageterapi

Anamnes

Nybesök inleds altid med en anamnes (sjukdomshistoria) för att få en bättre bild av dina problem.

Screening

Inspektion av kroppshållning, muskel och ortopediska tester för bästa behandlingsuplägg.

Individanpassning

Behandlingarna anpassas efter dig och kan därför skilja sig åt från gång till annan.

Muskelknutor - spänningar - triggerpunkter

idrottsmassage sportmassage

Idrottsmassage, medicinsk massage eller sportmassage är ofta en tuffare variant av massageterapi som går in på djupet på t.ex ett specifikt kroppsområde för att lösa upp spänningar muskelknutor och triggerpunkter som kan hindra din rörlighet. Inom idrottsmassage arbetar terapeuten också med att behandla faschian, töjningar och stretch i behandlingssyfte. 

Idrottsmassage passar för både amatör och elittränande. Denna typ av massage är ett bra komplement till träning och tävling. Idrottsmassage kan förebygga muskulära skador, förkorta läkning samt vara en del av din återhämtning efter tuffa träningspass och tävlingar.

Gör idrottsmassage ont?

*Det kan det göra. Man försöker undvika smärta, men ofta krävs det att man kommer ned på djupet och finns det triggerpunkter i musklerna så måste man hitta dom.

Varför massageterapi – idrottsmassage?

*För ökad rörlighet och smärtfrihet, man vill bryta en form av smärtcirkel, man vill känna en bättre aktivitet i musklerna och att spänningarna och triggerpunkter släpper. 

Kan det dröja innan jag märker någon skillnad?

*Det är väldigt olika, vissa kan känna skillnad efter en till tre behandlingar medans för andra krävs det mer än så. Känner man ingen skillnad efter ca. tre gånger kanske man skall kolla på andra behandlingsalternativ. Tränar du mycket kan det vara bra att underhålla kroppen med att gå på idrottsmassage en gång i månaden. 

Passar idrottsmassage för alla?

*Ja, nästan. Personer med t.ex benskörhet ska vara vara lite försiktiga med denna typ behandling. I övrigt klarar dom flesta personer av en tuffare behandling. Hos Athletic Care går personer med olika idrottsbakgrunder, allt från fotbollspelare i Allsvenskan, kampsportare till seniorer på 80-plus som har ont när de promenerar till löpare och crossfit-atleter. 

Ska man göra kompletterande övningar/träning till behandlingarna?

*Varför inte? Men det är väldigt olika. Men generellt sett kan man säga att styrketräning, rehabövningar, stretch och annan aktivet kan rekommenderas att göras vid sidan av massagen. Träning är alltid bra!

Blir jag en bättre idrottare om jag får idrottsmassage?

*Svårt att säga, men det kan få dig att träna oskadad en längre period vilket gör att du får bättre progression i träningen, bättre rörlighet och mer kontakt med dina muskler. Sen är det alltid bra att gå på idrottsmassage även i förebyggande syfte.

ATHLETIC CARE