Idrottsmassage

Massageterapi

Sävedalen - Partille - Göteborg

Denna form behandling riktar sig till dig med mer specifik smärta eller långvariga besvär i kroppen/rörelseapparaten. Har du spänningshuvudvärk, ryggvärk, muskelknutor, problem med återkommande ryggskott eller om du har ont i nacken kan massagebehandlingar vara till stor hjälp för att minska smärtan. 

EFFEKTIV MASSAGE

Massageterapi, också kallad idrottsmassage är effektivt om du har stela muskler eller triggerpunkter. Stillasittande som t.ex monotont kontorsarbete kan ge upphov till smärta och värk i muskler och leder. Denna typ av tillstånd blir ofta mycket bättre med behandling i kombination med träning och rörelse. Behandlingar utförs av diplomerad och certifierad medicinsk massageterapeut.

massageterapi göteborg
Individanpassad behandling
Behandlingarna anpassas efter dig och kan därför skilja sig åt från gång till annan.

Anamnes

Nybesök inleds alltid med en enklare anamnes (sjukdomshistoria) för att vi skall få en bättre bild av dina smärtor eller problem.
Muskelknutor - spänningar - triggerpunkter
sportmassage
VANLIGA FRÅGOR

Det är ofta en tuffare variant av behandling som går in mer på djupet på t.ex ett specifikt kroppsområde för att lösa upp spänningar, muskelknutor och triggerpunkter. Inom idrottsmassage arbetar terapeuten också med töjningar och stretch i behandlingssyfte ifall det behövs. Passar för både amatör och elittränande. Denna typ av massage är ett bra komplement till träning och tävling. Idrottsmassage kan vara ett bra komplement till din återhämtning efter tuffa träningspass eller tävlingar.

Det kan det göra. Men man försöker undvika smärta. Triggerpunkter kan smärta lite. Dålig sömn, stress, för mycket kaffe  m.m. kan också göra att behandlingen känns smärtsam.

När du vill få ökad rörlighet och bli smärtfri. Vi vill försöka bryta en form av smärtcirkel, samt få till en bättre aktivitet i musklerna. Vi vill också att muskelspänningarna, eventuell huvudvärk och triggerpunkter släpper.

 

Det är väldigt olika. Vissa  känner skillnad efter en behandling, men för andra krävs det fler behandlingar. Känner man ingen skillnad efter ca. tre gånger kanske man skall kolla på andra behandlingsalternativ. Kanske ta kontakt med en fysioterapeut, Osteopat eller liknande. Vi tipsar dig gärna! Tränar du hårt kan det vara bra att underhålla kroppen med att gå på massage några gånger i månaden. 

Ja, nästan. Personer med benskörhet ska vara vara lite försiktiga med denna typ av massagebehandling. I övrigt klarar dom flesta personer av en tuffare behandling. Hos Athletic Care går personer med olika bakgrunder på behandling. Allt från fotbollspelare i Allsvenskan, kampsportare, hockeyspelare,  till seniorer på 80-plus som har ont när de promenerar. Vi har även gott om löpare och crossfit-atleter hos oss. 

Varför inte! Vi på Athletic Care tycker det. Men det är väldigt olika. Många gillar inte att t.ex träna. Men generellt kan man säga att någon form av styrketräning, rehabövningar, stretch, annan motion eller aktivitet rekommenderas att göras vid sidan av massagen. Träning och rörelse är alltid bra och forskning visar att fler borde röra på sig mycket mer.

Svårt att säga. Men det kan få dig att träna oskadad en längre period vilket gör att du får bättre progression i träningen. Sen är det alltid bra att gå på massage även i förebyggande syfte. Och framför allt är det väldigt avkopplande! En stunds avslappning är aldrig fel!

Du kan tyvärr inte använda ditt högkostnadsskydd för massage hos massörer eller massageterapeuter. 

Du hittar våran klinik mitt mellan Göteborg och Partille på Tillfällavägen 15 i Sävedalen. 10 minuter med bil från Göteborg centrum. Ingång till vänster om huvudingången. Gratis parkering utanför dörren.