Massage, Idrottsmassage, Personlig Träning
Idrottsmassage i Göteborg

Massageterapi

Ryggvärk - Huvudvärk - Ont i kroppen?

Massagebehandlingar kan vara till stor hjälp för personer med specifik smärta eller långvariga muskelbesvär eller stelhet i kroppen. Om du lider av spänningshuvudvärk, ryggvärk, muskelknutor, återkommande ryggskott eller har ont i axlar och nacke, kan massageterapi eller djupvävnadsmassage minska smärtan.

EFFEKTIV REHABILTERANDE MASSAGE

Massageterapi, även känd som idrottsmassage, är särskilt effektiv för personer med stela muskler eller aktiva triggerpunkter. Stillasittande arbeten, som monotont kontorsarbete, kan orsaka ömma punkter och smärta i muskler och leder. Behandling i kombination med träning och rörelse kan hjälpa till att förbättra tillståndet.

För bästa resultat är det viktigt att massagebehandlingarna utförs av en diplomerad massör eller certifierad medicinsk massageterapeut. Med rätt behandling kan du förbättra din hälsa och minska smärta och obehag.

massageterapi göteborg
behandling
Behandlingarna anpassas efter dig och dina besvär och kan därför skilja sig åt från gång till annan.

Anamnes

Vi inleder alltid med en anamnes (sjukdomshistoria) för att vi skall få en bättre bild av dina smärtor eller problem.
Behandla dina Muskelknutor, Muskelspänningar och triggerpunkter
sportmassage i göteborg

VANLIGA FRÅGOR OM MASSAGE

Det är ofta en tuffare variant av behandling som går in mer på djupet på t.ex ett specifikt kroppsområde för att lösa upp spänningar, muskelknutor och triggerpunkter. Inom idrottsmassage arbetar terapeuten också med töjningar och stretch i behandlingssyfte. Passar för både amatör och elittränande. Denna typ av massage är ett bra komplement till tuffa träningspass och för återhämtning efter tävling.

Det kan det göra. Men man försöker undvika smärta. Olika orsaker till triggerpunkter kan smärta lite. Dålig sömn, stress, för mycket kaffe m.m. kan också göra att behandlingen känns smärtsam.

När du vill få ökad rörlighet och bli smärtfri. Om du har ont i leder och muskler. Vi vill försöka bryta det som orsakar smärta, samt få till en bättre aktivitet i musklerna. Vi vill också att muskelspänningarna, eventuell huvudvärk, muskelvärk, muskelknutor och triggerpunkter släpper.

Det är väldigt olika. Vissa  känner skillnad efter en behandling, men för andra krävs det fler behandlingar. Kontakt med fysioterapeut, Osteopat eller liknande kan rekommenderas. Vi tipsar dig gärna! Tränar du hårt kan det vara bra att underhålla kroppen med att gå på massage några gånger i månaden. 

Ja, nästan. Personer med benskörhet ska vara vara lite försiktiga med denna typ av massagebehandling. I övrigt klarar dom flesta av det. Hos Athletic Care går personer med olika bakgrunder på behandling. Allt från fotbollspelare i Allsvenskan, kampsportare, hockeyspelare,  till seniorer på 80-plus som har ont när de promenerar. Vi har även gott om löpare och crossfit-atleter hos oss. 

Varför inte! Vi på Athletic Care tycker det. Men det är väldigt olika. Många gillar inte att t.ex träna. Men generellt kan man säga att någon form av styrketräning, rehabövningar, stretch, annan motion eller aktivitet rekommenderas att göras vid sidan av massagen för att komma ur en ond cirkel. Träning och rörelse är alltid bra och forskning visar att fler borde röra på sig mycket mer.

Svårt att säga. Men det kan få dig att träna oskadad en längre period vilket gör att du får bättre progression i träningen. Sen är det alltid bra att gå på massage även i förebyggande syfte. Och framför allt är det väldigt avkopplande! En stunds avslappning är aldrig fel!

Du kan tyvärr inte använda ditt högkostnadsskydd för massage hos massörer eller massageterapeuter. 

Letar du efter massage i Partille? Du hittar våran klinik mitt mellan Göteborg och Partille på Tillfällavägen 15 i Sävedalen. 10 minuter med bil från Göteborg centrum och 5 minuter med bil från Partille centrum. Ingång till vänster om huvudingången. Gratis parkering utanför kliniken.