Idrottsmassage - Sportmassage

Massageterapi

Sluta ha ont
Sävedalen - Partille - Göteborg

Denna form av manuell behandling riktar sig till dig med mer specifik smärta eller långvariga besvär i kroppen/rörelseapparaten.

Vid tex. spänningshuvudvärk, ryggvärk, ryggskott eller om du har ont i nacken då kan massagebehandlingar vara till stor hjälp för att minska smärtan. Ofta i kombination med träning.

Vad hjälper massage mot?

Massageterapi är också effektivt vid stela muskler och triggerpunkter. Behandlingar utförs av certifierad massageterapeut.

Stillasittande som t.ex monotomt kontorsarbete kan ge upphov till smärta och värk i muskler och leder. Denna typ av tillstånd blir ofta mycket bättre med behandling i kombination med träning och rörelse.

massageterapi
Massage i Sävedalen - partille - Göteborg
Nedsatt rörlighet? Stela muskler?
Anamnes

Nybesök inleds alltid med en enklare anamnes (sjukdomshistoria) för att vi skall få en bättre bild av dina smärtor eller problem.

Screening

Inspektion av kroppshållning, muskel och ortopediska tester för bästa behandlingsuplägg.

Individanpassning

Behandlingarna anpassas efter dig och kan därför skilja sig åt från gång till annan.

Muskelknutor - spänningar - triggerpunkter
idrottsmassage - sportmassage

Idrottsmassage – sportmassage

Är ofta en tuffare variant av behandling som går in på djupet på t.ex ett specifikt kroppsområde för att lösa upp spänningar, muskelknutor och triggerpunkter som kan hindra din rörlighet. Inom idrottsmassage arbetar terapeuten också med töjningar och stretch i behandlingssyfte ifall det behövs. Passar för både amatör och elittränande. Denna typ av massage är ett bra komplement till träning och tävling. Idrottsmassage kan förebygga muskulära skador, förkorta läkning av skador, samt vara en del av din återhämtning efter tuffa träningspass eller tävlingar.

Gör idrottsmassage ont?

*Det kan det göra. Man försöker undvika smärta, men ofta krävs det att man kommer ned på djupet och finns det triggerpunkter i musklerna så måste man hitta dom.

Vad hjälper massage mot?

*För ökad rörlighet och smärtfrihet, vi vill försöka bryta en form av smärtcirkel, man vill känna en bättre aktivitet i musklerna och att spänningarna, eventuell huvudvärk och triggerpunkter släpper. 

Kan det dröja innan jag märker någon skillnad?

*Det är väldigt olika. Vissa kan känna skillnad direkt efter en behandling medans för andra krävs det mer än så. Känner man ingen skillnad efter ca. tre gånger kanske man skall kolla på andra behandlingsalternativ eller varför inte kontakta en fysioterapeut, Osteopat eller liknande. Vi tipsar dig gärna! Tränar du mycket kan det vara bra att underhålla kroppen med att gå på massage ett par gånger i månaden. 

Passar idrottsmassage för alla?

*Ja, nästan. Personer med t.ex benskörhet ska vara vara lite försiktiga med denna typ av massagebehandling. I övrigt klarar dom flesta personer av en tuffare behandling. Hos Athletic Care går personer med olika idrottsbakgrunder, allt från fotbollspelare i Allsvenskan, kampsportare, hockeyspelare,  till seniorer på 80-plus som har ont när de promenerar, till löpare och crossfit-atleter. 

Ska man göra kompletterande övningar/träning till behandlingarna?

*Varför inte? Vi på Athletic Care tycker det. Men det är väldigt olika. Många gillar inte att t.ex träna. Men generellt sett kan man säga att någon form av styrketräning, rehabövningar, stretch och annan motion eller aktivet kan rekommenderas att göras vid sidan av massagen. Träning och rörelse är alltid bra och forskning visar att fler borde röra mer på sig.

Blir jag en bättre idrottare av behandling?

*Svårt att säga, men det kan få dig att träna oskadad en längre period vilket gör att du får bättre progression i träningen, bättre rörlighet och mer kontakt med dina muskler. Sen är det alltid bra att gå på massage även i förebyggande syfte. Och framför allt är det väldigt avkopplande! En stunds avslappning är aldrig fel!

Medicinsk massage högkostnadsskydd gäller tyvärr inte hos massörer eller massageterapeuter.

ATHLETIC CARE – Massageterapi Göteborg