Massage, Idrottsmassage, Personlig Träning

KROPPSMÄTNING

InBody 270 mäter mer än bara kroppsfett

InBody 270 - mäta kroppsfett

KROPPSMÄTNING

Genom en kroppsmätning med InBody kan du få en tydlig bild av fördelningen av muskler, fett och vatten i din kropp. Detta ger dig en mer komplett bild av hur din kropp mår, utöver bara din vikt.

Att förstå din kroppssammansättning genom en InBody-vägning kan hjälpa dig att optimera din kost och träningsplan för att nå dina mål. Genom att se hur mycket muskelmassa och fett du har i kroppen kan du anpassa din kost och träning för att bygga muskler, minska fett och förbättra din övergripande hälsa. InBody-vägning är ett värdefullt verktyg för att förbättra din hälsa och nå dina mål på ett mer effektivt sätt.

Varför?
När du ställer dig på en våg och ser att du gått ner 1 kg, vad är det du har gått ner? 1 kg fett, vätska, muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du få en bättre förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt.
Hur?
Testet tar ungefär 2-3 minuter och genomförs snabbt och smidigt av personal hos Athletic Care. InBody 270 är en bioimpedansmätare som har åtta mätpunkter. Mätprocessen är enkel då du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag.

Bäst resultat

För bästa resultat av mätningen ska den ske innan du äter frukost. Mäter man sig vid andra tider på dygnet så ska man inte ha ätit på minst två timmar. Det viktigaste är att det är samma förutsättningar vid varje mätning för att kunna få jämförbara resultat.

Hur mår din kropp på insidan?

HUR MÅR DIN KROPP?
Vågen som mäter dig från insidan och gör det möjligt för dig att se vad din kropp består av. Muskelmassa, vätska, fettprocent, visceralt fett, BMI, förhållanden i kroppen m.m. Med ett resultat på nästintill 100%. 

Med en InBody mätning får du ut en analys med info om var din hälsostatus befinner sig. Vi rekommenderar att göra InBody-test 1 till 2 gånger i månaden för att skapa en överblick av utvecklingen du gör.

MÄT DIG PÅ 45 SEKUNDER
På 45 sekunder mäter InBody-vågen dina värden. Vi kan efter det analysera resultaten för att förstå din vikt, styrkor och svagheter och sedan sätta upp dina personliga mål. Boka nu och få ditt eget hälsovärde samt rekommendationer för vad som behöver förändras!

RESULTAT – KROPPSMÄTNING
Resultatet baseras till 100% på dig och din kroppskomposition.
Du loggar in med dina uppgifter så att vågen minns dina tidigare vägningar och jämför i diagramform efter varje vägning. 

Den visar med tydliga staplar hur du ligger gentemot andra med  samma kön/ålder, så du lätt ser vad du bör förbättra.
Du får ett rekommenderad mål som är baserat på din kroppssammansättning. Inte på en BMI-skala som det så ofta tidigare varit. 

Har du bra med muskelmassa så tar den hänsyn till det i sina  rekommendationer. Om du ska upp eller ner i vikt så får du också ett rekommenderat dagligt intag på kalorier för att nå ditt mål.
Vågen visar även Visceralt fett ”det farliga fettet” så att du får ett riktvärde på var du ligger och hur du mår. Skalan (inte %) här är: 1-4 Toppen, 5-9 Bra, 10-14 Riskzon, 15-20 Fara för sjukdomar.

VAD ÄR KROPPSVIKT?
När du ställer dig på en våg och ser att du gått upp 1kg, vad är det  du har gått upp? Fett? Vätska? Muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du få en bättre förståelse för din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt.

Din hälsa beror på så mycket mer än att bara gå ner i vikt. Att veta hur mycket fett du behöver bli av med eller om du behöver öka din muskelmassa, kan hjälpa dig att styra din kost och träningsplan så att du lättare når dina mål.