klassisk massage

Ryggmassage Göteborg

Ryggmassage Göteborg - Lindra din ryggvärk med svensk klassisk massage!

Att ha ont i ryggen är idag mycket vanligt. Ryggsmärtor, ryggvärk, ryggskott. Kärt barn har många namn. Så kallade ryggskott eller “akut lumbago” kan vara ett smärtsamt, men är i regel ett ofarligt tillstånd. Ryggsmärtor kan behandlas med hjälp av ryggmassage som är en del av Svensk Klassisk Massage.

Massage och muskeltöjningar

Svensk Klassisk Massage är en välkänd behandlingsform som har spridit sig över hela världen. Det var svensken och gymnastikpedagogen Pehr Henrik Ling (1776-1839) som utvecklade denna behandling som ett system för massage och muskeltöjningar (stretch).

Ling ville skapa en massageteknik som efterliknade rörelserna som utfördes inom den Svenska gymnastiken och andra former av fysisk aktivitet. Med de tekniker han utvecklade pressas och tänjs muskler, bindväv och hud. Och tanken var att även blodcirkulationen i musklerna skulle stimuleras. Man trodde att musklerna skulle bli starkare och smidigare samt skapa en bättre balans mellan muskler och skelett.

Massagen tros ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorer. Ökat lymfflöde- och blodcirkulation ( man trodde att smärtor och trötthet berodde på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna skulle  motverkas. Även hormonutsöndringen påverkas positivt.

Muskelspänningar

Massage används idag vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av t.ex dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling.

Certifierad massör

De flesta diplomerade och certifierade massörer och massageterapeuter i Sverige är utbildade i svensk klassisk massage, men med olika påbyggnadskurser,  så de behandlingar du får av olika massörer vare sig det är ryggmassage eller annan behandling, kan skilja sig ganska mycket åt även om de har gått samma utbildning på samma massageskola.

Låt oss hjälpa dig att lindra dina ryggproblem

Vi är experter på svensk klassisk massage i Göteborg och kan hjälpa dig att lindra dina ryggbesvär. Oavsett om det är muskelspänningar, träningsvärk eller svullnader, kan vår skräddarsydda behandling ge dig den lättnad du behöver. Så ta steget mot en smärtfri rygg och bättre hälsa genom att boka din ryggmassage hos oss idag.

Vill du veta mer om våra behandlingar och hur vi kan hjälpa dig? Besök vår hemsida för mer information om massage i Göteborg och våra certifierade massörer. Låt inte ryggvärk hindra dig från att leva ditt bästa liv. Välkommen till oss för en avslappnande och helande ryggmassage!

Läs mer om

Massagebehandlingar.