Ryggmassage Göteborg

Att ha ont i ryggen är idag mycket vanligt. Ryggsmärtor, ryggvärk, ryggskott. Kärt barn har många namn. Så kallade ryggskott eller ”akut lumbago” kan vara ett smärtsamt, men i regel ofarligt tillstånd. Ryggsmärtor kan behandlas med hjälp av ryggmassage som är en del av Svensk Klassisk Massage.

Massage och muskeltöjningar

Svensk Klassisk Massage är en välkänd behandlingsform över stora delar av världen. Det var svensken och gymnastikpedagogen Pehr Henrik Ling (1776-1839) som utvecklade denna behandling som ett system för massage och muskeltöjningar (stretch).

Ling ville konstruera en massageteknik som efterliknade rörelserna som utfördes inom den Svenska gymnastiken och andra former av fysisk aktivitet. Med de tekniker han utvecklade pressas och tänjs muskler, bindväv och hud. Och tanken var att även blodcirkulationen i musklernaskulle  stimuleras. Man trodde att musklerna skulle bli starkare och smidigare samt skapa en bättre balans mellan muskler och skelett.

Massagen tros ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorer. Ökat lymfflöde- och blodcirkulation ( man trodde att smärtor och trötthet berodde på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna skulle  motverkas. Även hormonutsöndringen påverkas.

Muskelspänningar

Massage används idag vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av t.ex dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling.

Certifierad massör

De flesta diplomerade och certifierade massörer och massageterapeuter i Sverige är utbildade i svensk klassisk massage, men med olika påbyggnadskurser,  så de behandlingar du får av olika massörer vare sig det är ryggmassage eller annan behandling, kan skilja sig ganska mycket åt även om de har gått samma utbildning på samma massageskola.

Läs mer om

Massagebehandlingar.

Mer läsning

medicinsk massage

Medicinsk massage

Medicinsk massage Medicinsk massageterapi är en djupgående samt hälsobefrämjande massage som inriktar sig på att återfå och underhålla god fysisk funktion i samband med rörelse,

hur mycket skall jag äta?

Hur mycket skall jag äta?

Hur mycket skall jag äta per dag? Hur många kalorier behöver jag per dag? En kvinna behöver i snitt 2 000-2 500 kcal och en

företagsmassage

Företagsmassage

Företagsmassage Massage på jobbet Stillasittande och monotont kontorsarbete eller ett tungt fysiskt jobb kan ge upphov till smärta,värk eller belastningsskador. Massage är ett sätt att