Massage för löpare

Hitta massör för löpare

Massörer finns numera i dom flesta städer och platser runtom i Sverige. Vem som är bäst handlar lite om om tycke och smak. Massage kan liknas vid ett hantverk så ofta handlar det om handlag och vilken erfarenhet massageterapeuten har. Kanske även vilken sorts kunder som massören brukar behandla. 

Rekommendationer från nöjda kunder ett bra sätt att hitta rätt. Eller så kollar du helt enkelt om massören har någon erfarenhet av att behandla idrottare.

Vid första besöket hos en massör brukar man också få svara på en rad frågor som gör att massagen kan utföras efter dina önskemål. 

Var beredd att svara på:

  • Om du har eller har haft några skador eller sjukdomar.

  • Hur mycket och ofta du tränar.

  • Vilken idrott du håller på med.

  • Om man fått massage förut.

  • Vad du har för förväntningar av massagen och massören.

  • Hur du vill planera återkommande behandlingar.

  • Har du några tävlingar dom närmaste dagarna.

Vad det kostar att gå till en massör kan variera kraftigt. Från några hundralappar till över 1000kr på spa-anläggningar.
Oftast brukar man kunna välja mellan idrottsmassage, hel eller halvkroppsmassage. Väljer man halva kroppen kan man oftast inte välja några delar utan man delar kroppen vid bålen.
Övre halvkroppsmassage inriktar sig på rygg, axlar och armar.
Undre halvkroppsmassage: säte, lår och vader.

För en löpare kan det räcka med undre halvkroppsmassage.

Massage ökar cirkulationen och kan vara ett komplement och ett sätt att påskynda återhämtningen eller läkning efter en skada vid t.ex löparknä eller hopparknä.
Vid behandling arbetar massören oftast med själva muskeln. Ibland ger man sig in på de oelastiska senorna.

Hur känns det efter massagen?

Efter en behandling känner sig många rätt trötta och möra – det är ju också vad man blir! Forskare har visat att när man får massage så ökar hormonet oxytocin, vilket ger smärtlindring, avslappning och en känsla av välbefinnande.

Massage för löpare kan ha många fördelar!

Mer läsning

medicinsk massage

Medicinsk massage

Medicinsk massage Medicinsk massageterapi är en djupgående samt hälsobefrämjande massage som inriktar sig på att återfå och underhålla god fysisk funktion i samband med rörelse,

hur mycket skall jag äta?

Hur mycket skall jag äta?

Hur mycket skall jag äta per dag? Hur många kalorier behöver jag per dag? En kvinna behöver i snitt 2 000-2 500 kcal och en

företagsmassage

Företagsmassage

Företagsmassage Massage på jobbet Stillasittande och monotont kontorsarbete eller ett tungt fysiskt jobb kan ge upphov till smärta,värk eller belastningsskador. Massage är ett sätt att