Låsning i bröstrygg – ont i ryggen

Hur känns en låsning i bröstryggen och varför får man det? Låsningar i bröstrygg kan visa sig som smärta eller värk mellan skulderbladen/bröstrygg och är en vanlig åkomma idag. Tex. kombinationen av statiskt kontorsarbete, dvs repeterad belastning framför en dator med tex med framåtlutad huvud och spända armar. Denna typ av belastning i kombination med en hög stressnivå gör att vi kanske inte använder bröstryggen eller revbenen på ett optimalt sätt. En låsning betyder inte att någon led eller disk har låst sig aven om många tror och känner så. 

Låsning i bröstrygg
Låsning i bröstrygg 2

Bröstryggen och revbenens uppgift

En del av bröstrygg/revbenens uppgift är att agera skydd och stabilitet åt våra inre organ men oxå möjliggöra en rotation av bålen. En annan väldigt viktig uppgift är att hjälpa till med andningen. Med en flexibel bröstrygg tillåts vi göra en bukandning, andning med diafragman. Bröstryggens och revbenens alla leder mobiliseras vid varje andetag för att göra utrymme åt våra lungor. En känsla av låsning i bröstrygg försvårar detta, ofta med smärta som påföljd.

Låsning i bröstryggen symptom

*Krampaktiga skarpa smärtor i bröstet, ofta på sidan eller mellan skulderbladen. Kan också upplevas som huggande smärtor.
*Strålningar från ryggen fram mot bröstet. Rädsla för att det kan vara hjärtinfarkt.
*Smärta och värk som kan hålla i sig i timmar eller dagar speciellt vid vila.
*Försämring vid nackrörelser eller svårigheter att andas.
*Huggsmärta vid varierande kroppsställning.
*Upprepade problem med rygg och nacke.

Massageterapi – Laserbehandling – Träning

Man kan ofta identifiera den specifika dysfunktion dvs det rörelsesegment eller muskler som har ”låst” sig. Vilken typ av terapeutisk behandling man använder beror på om det är den lokala muskeln som är spänd, leden som har begränsad rörelse, eller en kombination av muskel eller ledysfunktion. Mobiliseringstekniker, massageterapi eller laserbehandling kan användas för att förbättra rörlighet och behandla låsningar eller annan smärta i bröstryggen.

Men det allra bästa om du har ont i ryggen brukar vara att komma igång med någon form av rörelse eller träning och då helst styrketräning för ryggen. Varför inte boka en personlig tränare som kan sätta upp ett bra träningsprogram för just dig?

BOKA TID

Mer läsning

medicinsk massage

Medicinsk massage

Medicinsk massage Medicinsk massageterapi är en djupgående samt hälsobefrämjande massage som inriktar sig på att återfå och underhålla god fysisk funktion i samband med rörelse,

hur mycket skall jag äta?

Hur mycket skall jag äta?

Hur mycket skall jag äta per dag? Hur många kalorier behöver jag per dag? En kvinna behöver i snitt 2 000-2 500 kcal och en

företagsmassage

Företagsmassage

Företagsmassage Massage på jobbet Stillasittande och monotont kontorsarbete eller ett tungt fysiskt jobb kan ge upphov till smärta,värk eller belastningsskador. Massage är ett sätt att