Athletic Care

Låsning i bröstrygg

Låsning i bröstrygg – ont i ryggen

Låsningar i bröstrygg kan visa sig som smärta eller värk mellan skulderbladen/bröstrygg och är en vanlig åkomma idag. Tex. kombinationen av statiskt kontorsarbete, dvs repeterad belastning framför en dator med tex med framåtlutad huvud och spända armar. Denna typ av belastning i kombination med en hög stressnivå gör att vi inte använder bröstryggen eller revbenen på ett optimalt sätt.

Låsning i bröstrygg
Låsning i bröstrygg 2

Bröstryggen, revbenens uppgift

En del av bröstrygg/revbenens uppgift är att agera skydd och stabilitet åt våra inre organ men oxå möjliggöra en rotation av bålen. En annan väldigt viktig uppgift är att hjälpa till med andning. Med en flexibel bröstrygg tillåts vi göra en bukandning, andning med diafragman. Bröstryggens och revbenens alla leder mobiliseras vid varje andetag för att göra utrymme åt våra lungor. En låsning i bröstrygg försvårar detta med smärta som påföljd

Symtom på låsning i bröstrygg

Krampaktiga skarpa smärtor i bröstet, ofta på sidan eller mellan skulderbladen. Kan också upplevas som huggande smärtor.
Strålningar från ryggen fram mot bröstet.
Smärta och värk som kan hålla i sig i timmar eller dagar speciellt vid vila.
Försämring vid nackrörelser eller svårigheter att djupandas.
Huggsmärta vid varierande kroppsställning.
Upprepade problem med rygg och nacke.

Massageterapi – Laserbehandling – Träning

Man kan ofta identifiera den specifika dysfunktion dvs det rörelsesegment eller muskler som har ”låst” sig. Vilken typ av terapeutisk behandling man använder beror på om det är den lokala muskeln som är spänd, leden som har begränsad rörelse, eller en kombination av muskel eller ledysfunktion. Mobiliseringstekniker, Massageterapi eller laserbehandling används för att förbättra rörlighet och behandla låsningar eller annan smärta i bröstryggen.

Men det allra bästa on du har ont i ryggen brukar vara att komma igång med någon form av träning och då helst styrketräning. Varför inte boka en personlig tränare som kan sätta upp ett bra träningsprogram?

ATHLETIC CARE

BOKA TID

Mer läsning

Kostrådgivning

Ett personligt kostschema anpassat för dig, din kropp med maten du gillar att äta gör det lättare att behålla motivationen. Hur fungerar kostrådgivning? Ett personligt

Är du sockerberoende?

Sötsuget kommer…. Det är sent på kvällen och du sitter och slötittar tv. Du är inte hungrig men lite sugen på nåt. Men inte vad

10 ANLEDNINGAR ATT TRÄNA

Dom flesta av oss vet att träning är hälsosamt både för kropp och knopp, men kanske inte exakt för vad. Behöver man anledning att träna?