Låsning i bröstrygg – ont i ryggen

Hur känns låsning i bröstryggen? Varför får man låsningar i bröstryggen? Låsningar i bröstrygg kan visa sig som smärta eller värk mellan skulderbladen/bröstrygg och är en vanlig åkomma idag. Tex. kombinationen av statiskt kontorsarbete, dvs repeterad belastning framför en dator med tex med framåtlutad huvud och spända armar. Denna typ av belastning i kombination med en hög stressnivå gör att vi kanske inte använder bröstryggen eller revbenen på ett optimalt sätt.

Låsning i bröstrygg
Låsning i bröstrygg 2

Bröstryggen, revbenens uppgift

En del av bröstrygg/revbenens uppgift är att agera skydd och stabilitet åt våra inre organ men oxå möjliggöra en rotation av bålen. En annan väldigt viktig uppgift är att hjälpa till med andning. Med en flexibel bröstrygg tillåts vi göra en bukandning, andning med diafragman. Bröstryggens och revbenens alla leder mobiliseras vid varje andetag för att göra utrymme åt våra lungor. En låsning i bröstrygg försvårar detta med smärta som påföljd.

Låsning i bröstryggen symptom

*Krampaktiga skarpa smärtor i bröstet, ofta på sidan eller mellan skulderbladen. Kan också upplevas som huggande smärtor.
*Strålningar från ryggen fram mot bröstet.Rädsla för att det kan vara hjärtinfarkt.
*Smärta och värk som kan hålla i sig i timmar eller dagar speciellt vid vila.
*Försämring vid nackrörelser eller svårigheter att andas.
*Huggsmärta vid varierande kroppsställning.
*Upprepade problem med rygg och nacke.

Massageterapi – Laserbehandling – Träning

Man kan ofta identifiera den specifika dysfunktion dvs det rörelsesegment eller muskler som har ”låst” sig. Vilken typ av terapeutisk behandling man använder beror på om det är den lokala muskeln som är spänd, leden som har begränsad rörelse, eller en kombination av muskel eller ledysfunktion. Mobiliseringstekniker, massageterapi eller laserbehandling används för att förbättra rörlighet och behandla låsningar eller annan smärta i bröstryggen.

Men det allra bästa on du har ont i ryggen brukar vara att komma igång med någon form av träning och då helst styrketräning. Varför inte boka en personlig tränare som kan sätta upp ett bra träningsprogram för just dig?

BOKA TID

Mer läsning

Att träna med en skada

Träna med en skada Träna med en skada eller inte kunna träna är trist…. Tyvärr råkar vi ibland ut för en skada. Kanske på grund

Lite träning/ rörelse är bättre än inget!

Lite träning/rörelse är bättre än inget! Dagligen ser man många ”hälso- och fitnessproffs” på sociala medier som Instagram och Facebook som sätter onödiga hinder för