Idrottsmassage Göteborg

Idrottsmassage Göteborg

Idrottsmassage eller sportmassage är det vi hos Athletic Care i Göteborg är mest kända för och något som vi alltid strävar efter att utvecklas och bli bättre på. Vi arbetar aktivt med vidareutbildningar inom yrket för att du skall få den bästa återhämtningen och den bästa massagen.

Idrottsmassage

En idrottsmassage är helt enkelt en massage där resultatet av behandlingen kommer i första hand medans klassisk massage mera är för avslappning. En behandling för alla med någon form av smärtproblematik. Du behöver inte vara en elitidrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage.

Sportmassage

En sportmassage är oftast mer kraftfull än en vanlig klassisk massage. Med kraftfulla grepp och eventuellt stretch, mjukar din idrottsmassör upp muskler som orsakar dina besvär. Triggerpunktsbehandling kan även komma att användas för bättre resultat. Massören använder sig av de manuella tekniker som den anser är det bästa för dig.

Massage har i fler studier de senaste åren kunnat påvisa en märkbar effekt. Det är något som de flesta som idrottar på någorlunda seriös nivå borde göra regelbundet. Atleter som sysslar med cykling, löpning, fotboll eller styrketräning har massage en mycket god påvisad effekt.

Fördelar med massage

  • Få muskler med förhöjt nervpåslag att slappna

  • Hämma bildande av inflammatoriska proteiner efter ett tungt träningspass

  • Ändra rörelsemönster för att komma ur en smärtcirkel

  • Effektivt både före och efter träning

  • En del av en snabbare återhämtning i en hård träningsperiod

    Måste jag hålla på med idrott för att boka idrottsmassage?

    Nej det behöver du inte. Vi har fokus på resultat, oavsett vad du gör. Det är därför vi kallar det för idrottsmassage eller Massageterapi.

Mer läsning

träna under graviditeten

Träna under graviditeten

Träna under graviditeten Styrketräning och annan fysisk aktivitet ger massa positiva effekter och fördelar för gravida kvinnor. Förr var rekommendationerna att gravida skulle undvika träning

träna fler muskelgrupper samtidigt

Träna fler muskelgrupper samtidigt

Träna fler muskelgrupper samtidigt Letar du efter tidseffektiv styrketräning? Då är flerledsövningar något för dig där flera av kroppens muskelgrupper tränas i samma övning. Satsa

gravidmassage i göteborg

Gravidmassage

Gravidmassage i Göteborg Gravidmassage och missfall – vad är sant? En vanligt förekommande fråga och grund till oro är om massage skulle kunna utlösa ett