osteopatiHedens Osteopati

I samarbete med Hedens Osteopati kan Athletic Care nu erbjuda er osteopatisk behandling.

En osteopat strävar alltid mot ett helhetsperspektiv, vilket innebär att patientens smärtorsak bedöms, både baserat på den specifika skadan och med hänsyn till eventuellt andra bristande funktioner i rörelseapparaten.

Vid ett besök hos får du berätta noga och detaljerat om anledningen till varför du söker hjälp. Detta leder ofta till olika slags tester tex. ortopediska, vaskulära, neurologiska, som i sin tur leder till en diagnos och en efterföljande lämplig behandlingsplan. Skulle du vara i behov av en annan vårdgivare ges en rekommendation om lämplig sådan.

Målet med en behandling är att försöka stimulera kroppen till att läka själv! Efter varje avslutad behandling kan du få tips om egenvård, träning och stressreducerande övningar för att aktivt själv ta del i din behandling.

Behandlingsområden

En effektiv och säker behandling för bland annat dessa områden:

Ryggvärk
Nacksmärta / Låsningar i leder
Axelbesvär
Huvudvärk
Artros
Mag/tarmbesvär
Ischiassmärta
Tennisarmbåge eller golfarmbåge
Whiplash symptom
Kanske har du ett annat besvär som du undrar om jag kan hjälpa dig med, tveka inte att ta kontakt i så fall!

En behandling hos Erik kostar 595:- inkl. moms. En manuell behandlare har tystnadsplikt. Varmt välkomna! / Erik.

Mer om osteopati

Inom osteopatin anser vi att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens funktion och omgivning. Människan är en helhet där allting skall samverka och vår förmåga att hantera olika situationer och påfrestningar påverkar oss. Behandlingen har ett hälsofrämjande perspektiv och vi anser detta vara ett komplement till den vanliga sjukvården.

Osteopati är en form av manuell medicin där man använder händerna som redskap för diagnos och behandling. Vi behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta den bakomliggande orsaker till varför smärta har uppstått. Genom att försöka förbättra funktionen påverkas cirkulationen, lymf och nervsystem så att kroppens förmåga till självläkning fungerar bättre. Behandlingen är individuellt anpassad för varje patient.

Grundfilosofi

  • Människan är en helhet.
  • Kroppen är självreglerande och självläkande.
  • Kroppens struktur och funktion är beroende av varandra på alla nivåer.
  • Rationell behandling baseras på dessa principer.

Vad gör en osteopat?
Använder mjuka manuella tekniker för att försöka förbättra kroppens funktion. Innan behandling vill vi hitta orsaken till besvären och
man använder sina händer för att undersöka var i kroppen det finns obalanser och motstånd.  Terapeuten kan ge råd om träning, kost och andra faktorer som påverkar din hälsa.

När kan jag få hjälp av en osteopat?
Man kan behandla personer i alla åldrar. I Sverige är det för närvarande inte tillåtet att behandla barn under åtta år. I andra länder är det vanligt att man behandlar även små barn. Osteopatins breda tillämpning och lugna och mjuka metoder lämpar sig väl för alla åldrar.  Osteopater är tränade att behandla personer med många olika typer av besvär. Några exempel är: rygg eller nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, sträckningar, muskel eller ledvärk, mus/tennisarm, idrottsskador.