Sävedalen - Partille - Göteborg

Laserterapi

Läkande laserterapi

Medicinsk laserbehandling

Ljuset från en medicinsk laser hjälper dig att snabbare bli smärtfri vid en mängd besvär som tex. artros, inflammation i muskler leder eller senor. 

 Har du muskel, ledvärk eller kanske idrottsskador?

Läkningstiden kan kraftigt förkortas vid dessa besvär med laserterapi. Medicinsk laser är helt smärtfri och upplevs oftast behagligt och avslappnande.

Smärta vid artros kan komma att lindras med laserbehandling. Brittiska forskare har upptäckt att lågenergilaser (LLLT) kan minska smärtans personer som lider av artros.

Behandling mot artros

Du bokar din behandling hos Athletic Care i Sävedalen/Partille.

laserbehandlling göteborg

Vad är

Terapeutisk laser?

En terapeutisk lasers biologiska effekt bygger på att laserns ljus är välordnat och rent. Ljuset från en MPHI-laser ger upphov till läkande reaktioner i kroppens celler. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning tack vare detta. Flera exempel på effekter vid laserterapi är smärtlindring, minskad inflammation, snabbare läkning och bättre blodcirkulation.

Enkelt förklarat kan en terapeutisk laser beskrivas som en ljuskälla som producerar synligt eller osynligt, väldigt välordnat (koherent) ljus. Det terapeutiska laserljuset har en enda våglängd med långa sammanhängande vågor. Att ljuset är just välordnad är en av anledningarna till att det kan nå in i kroppens vävnad och påverka kroppens celler.

Laserljuset skiljer sig från det ljus vi vanligtvis upplever i vår vardag.  Som t.ex ljuset från en glödlampa. Glödlampan har många blandade våglängder, både korta och långa. Detta gör att glödampans ljus är osammanhängande och den kan därför inte användas i medicinskt syfte.

 

 

Vad kan man behandla med laser?

Problemområden

Huvud - Nacke

*Käkledssmärta
*Nackvärk - Nacksmärta
*Diskbråck med nervsmärta
*Whiplash
*Artros nacke

Rygg

*Långvarig ryggvärk
*diskbråck
*Artros
*Spinal stenos
*Muskelinflammationer

Axel - Armbåge

*Bursit - Impingment
*Frozen shoulder
*Tendopati rotatorcuff
*Golfarmbåge
*Tennsiarmbåge
*Bicepstendinit/bursit

Höft

*Trokanterit
*ljumskbesvär
*Tendinoser
*Artros
*Inflammation

Knä

*Löparknä
*Hopparknä
*Artros
*Ligamentskador
*Meniskbesvär

Underben - Fot

*Hälsenebesvär
*Plantar faschiit
*Bemnhinneinflammation
*Muskelbristningar
*Artros