boka massage i göteborg

Boka massage i Göteborg

Massageterapi – Klassisk massage –  Idrottsmassage – Laserterapi

Boka din massage i Göteborg hos mig online via BokaDirekt. Klicka på “Boka tid” knappen. Du ser alla lediga tider och det är enkelt att boka den tid som du vill ha.

Massageterapiidrottsmassage, laserbehandling, klassisk massage eller andra manuella behandlingar riktar sig till dig med smärtproblem som t.ex. spänningshuvudvärk, ryggvärk, ryggskott, nacksmärtor, nedsatt rörlighet i muskler och leder, idrotts- eller arbetsrelaterade skador. Perfekt behandling också för dig som vill ha en mer djupgående massage.

Varje behandling inleds med en anamnes/sjukdomshistoria, en inspektion av kroppshållningen samt eventuellt olika muskel och ortopediska tester för att komma fram till ett passande behandlingsupplägg.

Alla behandlingar individanpassas och kan därför skilja sig från gång till gång. Exempel på behandlingsmetoder kan vara: Massage, triggerpunktsbehandling, avancerad muskulering, revolving (myofascial release), aktiv/passiv mobilisering eller strain counterstrain.

Friskvård och träning

Jag arbetar också med aktivt med friskvård och funktionell träning. Med detta menas att vi kompletterar tex. ditt personliga eller företagets hälsovård med tex. träning eller rehab för att se tendenser till förändringar i din fysiska eller psykiska hälsa och välmående.

Efter varje avslutad behandling kan du få tips eller rekommendationer på oftast enkla rehabiliteringsövningar som du kan göra hemma med tex. ett gummiband eller liknande.  

Råd om kroppshållning, ergonomi, avspännings eller andningsövningar, stretch eller någon annan form egenvård kan också ges till dig. Skulle du ha problem där jag inte tycker mig ha rätt kompetens rekommenderas annan vårdgivare som t.ex sjukgymnast (fysioterapeut), läkare, naprapat, osteopat eller liknande.

Boka massage i Göteborg

Idrottsmassage är ofta en tuffare variant av massageterapi som går in på djupet på tex. ett specifikt kroppsområde för att lösa upp spänningar, muskelknutor och triggerpunkter.

“Ett professionellt bemötande och en effektiv massage får du hos mig. Välj mellan avslappnande massage, tuff idrottsmassage eller olika massageterapeutiska behandlingar för dina besvär i rörelseapparaten”

Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage är välkänd och etablerad över hela världen. Massageformen är oftast djupgående, läkande, förebyggande och framför allt lugnande. Massagen utförs med olja eller lotion direkt på huden. Musklerna mjukas upp genom knådningar, friktioner och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp.

Musklerna brukar också bli mer smidiga och elastiska. Massage ökar blod och lymfcirkulationen, samt att ”lugn och ro”-hormonet  frisätts och på så sätt minskas halten av stresshormoner i kroppen.

Du kan också välja om du bara vill ha massage påvisas kroppsdelar som t.ex ryggmassage eller fotmassage.

Hjärnan mår bra av massage

Kinesiotape

Har du trötta muskler eller en idrottskada?  Kinesiotejpning kan lindra många problem då den ger ett lätt stöd, ökar blodcirkulationen och ger ändå rörlighet till skillnad från annan tejp. Kinesiotape har också en proprioceptiv effekt vilket betyder att vilket betyder att hjärnan får en ökad kroppsuppfattning och kan spänna rätt muskler för att uppnå balans i rörelsemönstret.

Kinesiotejpning kommer från början ifrån Japan där en doktor sökte efter en behandling som kunde förkorta ner läkningen på skador men samtidigt kunna öka blodcirkulationen.

Företagsmassage

Varför massage på jobbet?

Tjänsten ”massage på jobbet” ger er ett skyddsnät som fångar upp tidiga muskel och stressbesvär på företaget. Ni får en egen massör som kommer till er arbetsplats. Behandlingen består av klassisk Svensk massage eller massageterapi på massagebänk. Laserterapi kan också användas vid behov.

En värdefull tjänst för alla på företaget

Massage på jobbet är något positivt som kan utnyttjas av alla, oavsett hälsostatus.

Främjande: För att bibehålla den friska och tränande personalens goda hälsa samt för att öka välbefinnande.

Förebyggande: För de individer som har besvär av smärta/stress och riskerar sjukskrivning. Denna grupp är massagens största målgrupp och massören kan identifiera tidiga signaler för att eventuellt hänvisa till annan expertis.

Rehabiliterande: De sjukskrivna och deltidssjukskrivna, där kan regelbundna massagebehandlingar stötta den anställdes fysiska/psykiska hälsa. Vid återkommande massagebehandlingar minskas också mängden stresshormoner, adrenalin och kortisol. På så vis kan massören hjälpa till att skapa ett större lugn, samt öka koncentrationsförmågan.

I tjänsten företagsmassage ingår:

• Säker behandling av certifierad och ansvarsförsäkrad massör/terapeut.

• En certifierad massör/massageterapeut kommer till er arbetsplats under avtalad tid. Terapeuten tar med behandlingsbänk, bänkpapper, handdukar och massageolja eller vax. Ni står för ett rum och vi ordnar resten! (Tidsbesparande för företaget). Varje terapeut har ansvars- och skadeförsäkring.

• Har ni inte möjlighet att tillhandahålla rum på arbetsplatsen, så kan ni boka massage i Göteborg på vår klinik för behandlingar.

Sist men inte minst, att tillhandahålla massage på arbetsplatsen har blivit ett viktigt konkurrensmedel. En arbetsplats som bryr sig om sin personals hälsa är en attraktiv arbetsplats.

Minsta beställning per arbetsplats är 3 timmar per behandlingsdag och massör. Kontakta oss för offert eller ett personligt möte!

Vänligen Kenneth Wilhelmsen

Tel: 0708-403 720

Diplomerad Massageterapeut hos Axelsons GI. Certifierad Massör genom Branschrådet Svensk Massage. Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Innehar F-skatt.

Boka Massage i Göteborg 

Likaså varje människas besvär och symptom när kroppen inte fungerar riktigt lika bra som man önskar. Inom massageterapin finns det redskap för att hjälpa dig med en mängd olika symptom.

Våra terapeuter arbetar ur ett helhetsperspektiv. Om en person tex. har stukat foten kan detta komma att påverka det skadade benet genom att musklerna i höft och rygg kontraheras.

Obalansen i ryggmuskulaturen kan i sin tur påverka nackmusklerna och därmed förorsaka huvudvärk. Att endast behandla eller massera nackmusklerna kommer i detta fall inte att påverka det aktuella smärtproblemet.

Våra terapeuter behandlar både mjukdelar och leder samt försöker återställa den naturliga och smärtfria funktionen med hjälp av olika manuella tekniker. När du kommer till oss för bedömning och behandling strävar vi efter en helhetssyn på just din situation.

Du kan köpa presentkort på massage online på Bokadirekt eller på kliniken.

Alla som jobbar åt Athletic Care är av Branschrådet Svensk Massage certifierade massörer samt diplomerade massageterapeuter genom Axelsons GI.

Välkommen att boka massage i Göteborg!